Et godt, gammelt husråd

Et godt, gammelt husråd

Du ved sikkert allerede, at du kan erstatte skyllemiddel med eddike, når du vasker tøj i vaskemaskinen. Et super godt og billigt alternativ helt uden parfume og mærkelige E-numre. Fuldkommen giftfrit – og derfor helt uden miljøbelastning.

Men vidste du også, at eddike er alletiders, når du vasker hestehår?

Sådan vasker du hestehår  Sådan vasker du hestehår

For mig er vask af hestehår noget, der foregår udendørs. Uanset årstid. Så kan jeg sjaske så meget, jeg vil.

Og der bliver unægtelig også sjasket og pjasket en del, når jeg vasker hestehår. Hårene skal kunne bevæge sig frit rundt i rigeligt vand, både mens de ligger i blød i sæbevand, og igen når de bliver skyllet.

Men selvom jeg bruger masser af vand og skyller efter masser af gange, vil der næsten altid sidde sæberester i hårene. Og de skal væk. Ellers kommer hårene til at virke matte i det.

Løsningen er simpel: Jeg kommer eddike i sidste hold skyllevand.

Sådan vasker du hestehår  Sådan vasker du hestehår

Jeg bruger helt almindelig lagereddike og kommer det direkte i baljen, når jeg skyller hårene sidste gang. Et tip, der hermed er givet videre!

Du kan mærke, at hårene er helt rene og uden sæbefedt, når du gnider dem mellem fingrene. Hvis hårene “piver” lidt, så er de rene!